Susțineți
BAStv

Primele declarații ale lui Dorin Recean: „Vom purcede imediat la acțiuni pe 3 dimensiuni”

Dorin Recean este candidatul desemnat de către președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul unor declarații alături de Maia Sandu și Igor Grosu, Recean a spus că va purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale. 

„Voi purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale”, a spus Recean. „Vom purcede imediat la acțiuni pe 3 dimensiuni cele mai importante: ordine și disciplină, să avem o nouă viață pentru economie și pacea și stabilitatea”, a precizat el.

„Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să acceleram procesul de accelerare a legislației, trebuie să implementăm toate conditionalitățile, nu pentru aceea ca trebuie să bifăm, dar pentru că asta este modalitatea de a asigura bunăstare în țară”, a conchis Recean.

Președinta Maia Sandu a declarat că „noul Guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere”. „Aș vrea să facem din anul 2023 un an al reconstrucției. (…) Noua echipă guvernamentală va fi formată prompt”, a comunicat Sandu.

„Noul Guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției. Oricâte blocaje ar încerca să pună grupările de hoți, am promis și avem responsabilitatea în fața oamenilor să facem dreptate în țara noastră”, a mai spus Maia Sandu.

„În zilele următoare vom avea discuții cu colegii și cu domnul Dorin Recean cu privire la prioritățile noastre și la agenda pentru perioada următoare. Îl așteptăm săptămâna viitoare cu programul de guvernare”, a declarat la rândul său președintele Parlamentului Igor Grosu.

Cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru? CV, avere și controverse.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat pe 10 februarie demisia din funcția de prim-ministru. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

Urmare a anunțului Nataliei Gavrilița cu privire la demisie, Maia Sandu a declarat că va avea, pe 10 februarie, consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va participa la consultările anunțate de Maia Sandu. „Noi nu mergem la proceduri de mimare”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea.

La rândul ei, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a dat curs invitației. Ulterior, Tauber a declarat că „invitația nu a fost serioasă”, întrucât a avut loc cu 15 minute înainte de întrevedere. În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că îl propune pe Ilan Șor la funcția de premier.

Sursa: newsmaker.md

 

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼