Prin ce anul acesta s-a memorizat Hramul s. Carabetovca

La 14 octombrie, în s. Carabetovca din raionul Basarabeasca a vut loc hramul localității. Pe lângă liturgia de la biserică în acestă zi la stadionul din sat s-au organizat: competiții la armwrestling, volei,  fotbal de fete, fotbal de băieți, trânta la cucoș, la iepure și la berbec. Andrei Berestean a câștigat berbecul.

                                                          ANDREI BERESTEAN

 

 

-Adversarii au fost destul de pregătiți, bravi toți însă astăzi eu am câstigat. – Ce feți face cu berbecul? – Clar lucru îl vom mânca toți împreună.

 

 

 

 

Pe lângă aceasta la Carabetovca a avut loc Campionatul regional de fotbal femenin etapa a V-a. Potrivit antrenorului fotbalul joacă fetele cu vârsta cuprinsă între 15 – 17 ani.

 IURIE PLOPA ANTRENOR

 

 

-Eu cred că fetele au jucat azi destul de bine sau manifestat din punct pozitiv sau luptat după posibilitățile lor. Eu sunt mulțumit de jocul care l-au arătat fetele din raionul Basarabeasca pentru că în echipa Asociației raionale de fotbal femenin sunt fete din majoritatea satelor și astăzi au jucat cot la cot cu fetele din Carabetovca, fetele din Sadaclia, Abaclia, Basarabeasca.

 

 

Totodată în august anul curent s-a desfăşurat campionatul regional între echipele de fotbal amator. De hram membrii echpei „Struguraş”au fost decorați cu medalii. Această echipă este campioana raionului deja trei ani la rând pentru aceasta ei au fost menționați cu diplomă și cupa campionilor raionului Basarabesca.

Toate activităţile sportive sunt susţinute de către primarul satului Carabetovca Sergiu Răcilă.

SERGIU RĂCILĂ PRIMARUL S. CARABETOVCA

-Sportul și modul sănătos de viață este o prioritate a primăriei Carabetovca fapt demonstrat prin ceea că am deschis o sală de forță anul trecut la Carabetovca și susținem echipele de fete care joacă la nivel  republican și la fel susținem activ și echipa de fotbal a băieților din sat pentru că în ultimii ani au rezultate foarte frumoase.

Iar spre seara în incinta casei de cultură a fost pregătit un concert de zile mari .

VIORICA CUFLIC LOCUITOAREA S. CARABETOVCA

 

-De obicei, hramul satului îl sărbătorim cu toți împreună. Dimineața ne ducem la slujba divină căci ne unește dragostea pentru Isus Hristos și pentru Dumnezeu umple sufletul cu credință și cu această dragoste continuăm sărbătoarea în familiile noastre. Iar seara se adună tot satul la concertul acesta care la fel ne unește prin dragostea către tradițiile populare și către tot ce este frumos.

MARIA CAȘU BAȘTINAȘĂ S. CARABETOVCA

-Nu am fost de 7-8 ani aici în sat dar de obicei cum la fel și astăzi știu că se organizează dansuri populare cu copii mici, sunt câteva ansambluri de fluieriști și doamnele care cântă acum. O horă ca odinioară.

-Ce emoții trăiți în acest moment?

-V-am mai zis că nu am fost de foarte mulți ani aici în sat pentru mine să fiu astăzi aici în sat înseaamnă foarte mult pentru că este locul unde m-am născut, unde am crescut îmi revăm unii dintre prieteni care au mai rămas aici, vecinii

Potrivit arhivelor, în anul 1833, apar primele consemnări de existență a s. Carabetovca. Inițial localitatea  purta numele de Carabețeni. Mai târziu, denumirea satului se schimbă în Carabetovca în cinstea unui boier Carabet-Anuș. În prezent aici  locuiesc circa 1800 de locuitori.

Comentarii
Loading...