Electorala 2023

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: alegeri locale, prețul lemneler, fotbal și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Alegerile locale generale 2023: câte secții de votare vor fi în raionul Basarabeasca

15 secții de votare vor fi deschise în raionul Basarabeasca pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie, anunță președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Basarabeasca nr. 5, Violeta Topală. Detalii aici.

La ce preț vor putea procura lemnele de foc locuitorii raionului Basarabeasca și câte sunt în stoc

Se apropie sezonul de încălzire, așa că oamenii care își încălzesc casele cu lemne caută cu toții de unde să-l cumpere. Jurnalistii BAStv au aflat dacă lemne de foc sunt disponibile în Ocolul Silvic Basarabeasca și cât costă. Mai mult pe site.

Școlile din raionul Basarabeasca pot beneficia de o tablă interactivă. Care sunt condițiile

Orice școală din raionul Basarabeasca poate beneficia de o nouă tablă interactivă. AO „Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului”, organizează campania “10 table pentru nota 10!”. Acest concurs se va desfășura, în perioada 02.10.2023 – 15.06.2024. Scopul fiind acordarea susținerii a 10 școli situate în afara mun. Chișinău. Informații în plus.

(VIDEO) Moldova depinde de piața rusă? Adevărat sau fals

Piața rusă demult nu mai este crucială pentru mărfurile moldovenești, în pofida tuturor manipulărilor agenților pro-ruși de la Chișinău. Moldova exportă în Uniunea Europeană de 12 ori mai mult decât în Rusia, constant în ultimii 6 ani. Din 2018 încoace între 60 și 65 de procente din mărfurile noastre sunt exportate în Uniunea Europeană. În Rusia exporturile în acești ani au variat între și 8-9% în 2018 și s-au cifrat la doar 4 la sută anul trecut. Mai mult pe site-ul nostru.

Companiile aeriene vor transmite Poliției de Frontieră toată informația despre pasageri

Companiile aeriene vor fi obligate să transmită Poliției de Frontieră toate datele despre pasageri. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv în vederea consolidării securității interne, prevenirii și contracarării activităților teroriste. Detalii aici.

(VIDEO) „Pictura este cea mai bună exprimare a sufletului”. Amelie Gurin despre hobbyul său

Pentru ea pictura este cea mai bună exprimare a sufletului. Fără să conștientizeze acest lucru, din copilărie s-a ajutat de culori și creioane ca să poată da formă gândurilor și emoțiilor. Este vorba despre Amelie Gurin, eleva școlii de arte din or. Basarabeasca, care impresionează prin lucrările sale. Aflați-i povestea din reportajul realizat de Cartierul Tineretului. Informații aici.

(VIDEO) Cum a jucat echipa de fotbal din Abaclia la etapa regională a Turneului ,,Cupa Guvernului”

În or. Basarabeasca, pe stadionul liceului ,,A. Pușkin”, s-a desfăşurat etapa a III-a regională, din cadrul Turneului republican „Cupa Guvernului”, ediţia 2023. La turneu au participat trei echipe din raioanele: Basarabeasca, Comrat și Ceadîr-Lunga. Mai mult pe site.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼