Electorala 2023

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: alegerile locale, prețurile fructelor, festivaluri în Turcia și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Alegeri locale: câți primari și consilieri locali vor fi aleși în raionul Basarabeasca

În acest an, la alegerile locale generale din 5 noiembrie, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Dintre aceștia, 9 972 sunt consilieri sătești/orășenești și 1 086 raionali/municipali. Datele au fost comunicate de reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, pe 8 august. Detalii aici.

Lista partidelor care vor putea participa la alegerile locale generale din 5 noiembrie

La alegerile locale generale din 5 noiembrie, pot participa 60 de partide politice, din cele 77 înregistrate de Agenția Servicii Publice. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a făcut publică lista lor. Mai mult pe site.

În s. Carabetovca va fi organizată o Adunare Generală a locuitorilor

Primarul satului Carabetovca, Sergiu Răcilă, invită toți sătenii la Adunarea Generală a locuitorilor din Carabetovca. Evenimentul va avea loc duminică, 13 august, începând cu ora 14.00 în incinta Casei de cultură din localitate. Detalii pe site-ul nostru.

(FOTO) 8 august: Care sunt prețurile fructelor în Basarabeasca

Farmecul acestui sezon este multitudinea de fructe proaspete de care sunt pline piețele. Ca de obicei, producătorii se bucură atunci când reușesc să-și vândă producția la prețuri mari, iar cumpărătorii – când pot să-și facă plinul de vitamine cu bani puțini. Am dat o tură la Piața din Basarabeasca pentru a vedea cât costă fructele și legumele de sezon în această perioadă. Informații în plus.

Ansamblul „Lia” din s. Abaclia a participat la un festival internațional de dans

Ansamblul „Lia”, din satul Abaclia, a participat la Festivalul Internațional de dans popular din provincia Cappadocia, Turcia. Evenimentul a avut loc în perioada 27-31 iulie, în orașul Avanos. Detalii pe site.

(FOTO) Ansamblul de dans „Mărțișor” din s. Carabetovca a participat la un festival internațional de dans în Turcia

Ansamblul de dans „Mărțișor”, din s. Carabetovca, a participat la Festivalul Internațional de muzică și dans popular din provincia Atakum, Turcia. Evenimentul a avut loc în perioada 1–6 august, în orașul Samsun. Mai mult aici.

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon

Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor, numit și Pintilie Călătorul. În popor se mai spune că din această zi, vara începe, treptat, să cedeze locul toamnei. Cu această ocazie, în toate lăcașurile sfinte din țară sunt oficiate slujbe de pomenire. Detalii aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼