Electorala 2023

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: incendiu, sarcina unei minore, compensații și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

,,Mamă-copil pentru un copil”. O minoră de 16 ani din s. Sadaclia ar fi însărcinată în luna a șasea

O minoră de 16 ani din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, ar fi însărcinată în luna a șasea. O informație despre acest caz a apărut pe rețelele de socializare. Ulterior, informația a fost confirmată și de Victoria Suman, asistentă socială,  serviciul de Asistența Socială Comunitară din s. Sadaclia. Mai mult aici.

Moldovenii vor primi compensații mai mici în sezonul race a anului. Din ce cauză

În această iarnă vor fi mai puține resurse financiare pentru compensarea facturilor la resursele energeticel. De asemenea, au fost introduse două categorii noi de vulnerabilitate. Declarația a fost făcută de către Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Detalii pe site.

La iarnă, lemnele de foc vor fi mai scumpe, a anunţat ministra Mediului

În noul sezon rece, lemnele de foc se vor scumpi, anunţul a fost făcut de ministra Mediului, Rodica Iordanov. Persoanele din categoriile vulnerabile vor beneficia de ajutor din partea statului. Informații în plus.

Diplomele din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în 21 de țări

Diplomele din Moldova ar putea fi recunoscute încă în 21 de state. Republica Moldova vrea să adere la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior. Un poriect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de azi a Guvernului. Mai detaliat aici.

(FOTO) Pe parcursul zilei de ieri, în Basarabeasca s-au produs 2 incendii de iarbă uscată

În după-amiaza zilei de ieri, pompierii au lichidat două focare de ardere de vegetație uscată în or. Basarabeasca pe str. 28 iunie și traseul Basarabeasca – Chiriet-Lunga. Mai mult aici.

(FOTO) Ana Maria Burdujan din s. Sadaclia a câștigat titlul de ,,Angel of Europe”

Ana Maria Burdujan din raionul Basarabeasca, la vârsta de 6 ani, a câștigat nominația specială ,, Angel of Europe”, la Concursul internațional ,,The Best Model of Europe 2023”, desfășurat la Barcelona. Informații pe site.

(FOTO) Raionul Cimişlia a găzdui Festivalul Național al Strugurelui

Festivalul Național al Strugurelui, ediția a VIII-a, a avut loc duminică, 3 septembrie, la Cimișlia. Detalii aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼