Susțineți BAStv

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: sondaj, accident la Comrat, migrație ilegală la frontieră și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

(FOTO) A adormit la volan! Un TIR s-a răsturnat într-un șanț, la intrarea în Comrat

Un camion de mare tonaj s-a răsturnat într-un șanț, la Comrat. Accidentul s-a produs după ce șoferul ar fi adormit la volan. Mai mult aici.

(VIDEO) Un bănuit în organizarea migrației ilegale a ucrainenilor, reținut în Basarabeasca

Un cetățean moldovean este bănuit în comiterea infracțiunii, acesta ar fi parte a unui grup criminal organizat care, contra unor sume de bani, asigurau pentru  cetățenii ucraineni trecerea ilegală a frontierei, pe teritoriul Republicii Moldova. Cazul este documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, sub coordonarea Procuraturii Basarabeasca. Mai detaliat.

Vadim Ceban: prețul gazelor naturale s-ar putea micșora cu 10 %

Moldovenii ar putea plăti mai puţin pentru gazele natural. Şeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, va solicita de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică reducerea tarifului cu aproximativ 10%. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de președintele Consiliului de Administrare a companiei, Vadim Ceban. Informații în plus.

Rusia vrea să deschidă secții de votare pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale

Guvernul R. Moldova spune că a primit o solicitare din partea Federației Rusă de a deschide secții de votare pe teritoriul țării noastre în perioada 15-17 martie, dar deocamdată nu i-a răspuns. Mai multe detalii.

Părinții care vor alege o școală cu un număr mai mare de copii vor primi indemnizații de 50 de euro lunar

Ministerul Educației va plăti o indemnizație de 50 de euro pe lună părinților care își transferă copiii de la școlile cu mai puțin de 50 de elevi la liceele mai apropiate de casă. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Totodată, oficialul a adăugat că vor fi procurate și distribuite în raioane 70 de autobuze noi. Mai multe informații.

Ce schimbări așteptați în localitatea dumneavoastră în 2024? Sondajul săptămânii

Anul Nou reprezintă un moment de schimbare și oportunitate, o ocazie excelentă pentru a face planuri pe viitor. Am decis să întrebăm utilizatorii site-ului bas-tv.md ce schimbări așteaptă în localitățile lor în 2024. Răspunsurile dumneavoastră vor ajuta atât administrațiile locale să afle părerea cetățenilor pe această temă, cât și pe noi – presa locală – să propunem subiecte mai relevante pentru publicații. Detalii pe site.

(FOTO) Tradiții și superstiții în ajun de Bobotează. Ce nu trebuie să faci în această zi

În calendarul creștin ortodox pe stil vechi 2024, ziua de 18 ianuarie este ajunul Bobotezei, o zi încărcată de tradiții. Datina spune că cine respectă tradițiile din ajunul Bobotezei va avea noroc tot anul. Mai mult aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼