Electorala 2023

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: sondaj, burse studenților, salariile medicilor și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Alegerile locale generale 2023: când începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că mâine, 19 septembrie, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, pentru primăriile Chișinău și Bălți, precum și pentru consiliile municipale și cele raionale. Mai mult aici.

Salariile în sistemul medical vor crește de la 1 octombrie 2023

Începând cu 1 octombrie, salariile cadrelor medicale din instituțiile sanitare publice se vor majora cu 15 %, anunță Ministerul Sănătății. Asta datorită faptului că veniturile în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FOAM) au depășit așteptările pentru acest an. Detalii pe site.

77 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul de studii 2023-2024

În anul de studii 2023-2024, 77 de elevi și studenți vor primi bursa Republicii, a Guvernului, a Președintelui Republicii Moldova sau „Gaudeamus”. O decizie în acest sens a fost făcută de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Informații în plus.

Vedeți viitorul copilului dumneavoastră în Republica Moldova? Sondajul săptămânii

Mulți părinții, deseori, se confruntă cu fenomenul devenit obișnuit în Republica Moldova – plecarea copilului de-acasă. Am decis să întrebăm utilizatorii site-ului BAStv care, în opinia lor, este motivul migrației tineretului din țară. Mai detaliat pe site.

(FOTO) Raionul Basarabeasca a sărbătorit cei 25 de ani ai Episcopiei de Cahul și Comrat

Episcopiei de Cahul și Comrat, în luna septembrie 2023, marchează 25 de ani de la înfiinţare. Acest eveniment a fost sărbătorit printr-o slujbă oficiată în incinta bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Basarabeasca. În toți acești ani în fruntea Episcopiei s-a aflat Preasfinţitul Părinte (PS) Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat. Mai mult aici.

Instituțiile din raionul Basarabeasca vor beneficia de blocuri sanitare moderne

Până la sfârșitul anului 2023, 32 de instituții de învățământ de pe teritoriul Republicii Moldova vor avea blocuri sanitare moderne, inclusiv cele din raionul Basarabeasca. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă. Informații în plus.

Ministerul Educației și Cercetării va procura 60 de autobuze școlare, cu sprijinul României

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va achiziționa 60 de autobuze școlare pentru transportarea elevilor din învățământul general. Achiziția se va face cu sprijinul Guvernului României. Detalii aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼