Electorala 2023

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: sondaj, turneu de fotbal, întâlnirea absolvenților și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Ce măsuri trebuie de întreprins ca oamenii să nu plece din țară? Sondajul săptămânii

Până în prezent, Republica Moldova se confruntă cu un puternic flux de migraţie a populaţiei. Cetăţenii Republicii Moldova, de multe ori tineri apți de muncă, pleacă în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune. Am decis să întrebăm utilizatorii site-ului BAStv care, în opinia lor, este motivul migrației din țară. Mai mult pe site.

(FOTO) Drumul între s. Iordanovca și Carabetovca va fi asfaltat

Drumul de la intrare în satul Carabetovca, raionul Basarabeasca, se află într-o stare deplorabilă. Primarul, Sergiu Răcilă, anunță că până la finele anului 2023, această porțiune de drum va fi modernizată.

La casele de schimb valutar, doar cu buletinul, indiferent de sumă

Indiferent de sumă,prezentarea buletinului de indentitate la efectuarea operațiunilor de schimb valutar va fi obligatorie. Amendamentul a fost înregistrat la legea pentru combaterea spălării banilor. Anunțul a fost făcut, pe 16 august, de deputatul Radu Marian. Detalii aici.

(FOTO) O competiție de volei cu diaspora din satul Sadaclia

Zona de odihnă ,,Casîm” din s. Sadaclia a fost gazda unei competiții de volei, desfășurată  între deasporă și locuitorii satului pe 13 august. Organizatorul jocului a fost consăteanul revenit de peste hotare, Viorel Suman. Informații în plus.

Satul Carabetovca pe stadionul central, va sărbători deschiderea festivă a vestiarului

La data de 20 August ,în satul Carabetovca pe stadionul central, va avea loc deschiderea Vestiarului, proiect finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Detalii aici.

(FOTO) Revedere nostalgică. Întâlnirea absolvenților din s. Sadaclia după 40 de ani

La 12 august foștii elevi ai Școlii Medii din Sadaclia s-au reîntâlnit după 40 de ani de la absolvire. Deși la chip s-au schimbat mult, în suflet au păstrat aceleași sentimente de gratitudine față de satul natal, profesori și semeni. Mai mult pe site-ul nostru.

Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat în Postul Sfintei Marii

Creştinii ortodocşi de stil vechi  intră de astăzi în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni. Acest post e mai ușor decât Postul Paștelui, dar mai aspru decât al Nașterii Domnului și al Sfinților Apostoli. Detalii pe site.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼