Susțineți BAStv

Siguranță pe drumurile naționale: inspecții pe șoselele din țară unde se produc cele mai multe accidente rutiere

Siguranță pe drumurile naționale: inspecții pe șoselele din țară unde se produc cele mai multe accidente rutiere
agora.md

Pe drumurile publice din țară unde se produc cele mai multe accidente urmează a fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică. În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere.

Autoritățile menționează că proiectul vine să armonizeze legislația națională din domeniu cu cea europeană și să stabilească mecanisme eficiente de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice. În acest scop vor fi aplicate proceduri precum evaluarea de impact asupra siguranței rutiere, auditul în domeniul siguranței rutiere, inspecții și clasificarea siguranței rețelei. Astfel, pe tronsoanele rutiere cu o concentrație mare de accidente urmează a fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică.

De asemenea, proiectul va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, atât pe infrastructurile rutiere noi proiectate, cât și pe cele existente, precum și la atingerea obiectivelor trasate în planurile și programele naționale. Totodată, documentul va facilita accesarea programelor internaționale de finanțare sau de asistență tehnică pentru consolidarea sistemului de siguranță rutieră la nivel național.

La fel, proiectul va contribui la alinierea angajamentelor asumate în cadrul Reuniunii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite privind siguranța rutieră, cu obiectivul de a preveni cel puțin 50% din decesele rutiere pînă în 2030.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼