Electorala 2023

(VIDEO) Agricultorii din raionul Basarabeasca cer atenție din partea autorităților

Pe 7 iunie, mai mulți fermieri din Moldova au organizat o acțiune de protest. Mitingul a avut loc și în raionul Basarabeasca, pe traseul național R3, la periferia satului Abaclia. Acțiunea a fost organizată de Asociația ,,Forța Fermierilor”. La protest au participat aproximativ 20 de agricultori. Această acțiune a fost organizată din motiv că autoritățile își încalcă promisiunile. Mai multe detalii, aflați din reportajul corespondenților BAStv.

Fermierii raionului Basarabeasca au scos tehnica agricolă și, au aranjat-o într-un rând, la periferia s. Abaclia, pe traseul R3. Prin această acțiune fermierii cer atenția autorităților, pentru a-i ajuta prin venirea cu soluțiile promise la problemele cu care se confruntă. Acest protest a fost organizat de Asociația Forța Fermierilor.

Principala condiție a fermierilor este de a achita cât mai rapid subvențiile pentru anul 2022, la fel și pentru anul curent, nu au fost achitate sută la sută. Totodată, aceștia susțin că, până în prezent, nu a fost luat în vigoare Regulamentul de subvenționare pentru anul 2023.
O altă problemă cu care se confruntă agricultorii este exportul cerealelor din țară.

Pe lângă problemele menționate, potrivit președintelui organizației teritoriale Forța Fermierilor, mulți agricultori pot rămâne fără recolta culturii agricole de grupul I-îi.

Toți participanții la protest speră că problemele vor fi auzite și rezolvate treptat.

Amintim că, Asociația Forța Fermierilor a organizat proteste și în alte raioane din Republica Moldova.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼