Susțineți BAStv

(VIDEO) Antiphishing: Сum ne putem proteja de escroci când aceștia ne propun o donație

Phishingul este un atac cibernetic, prin care escrocii încearcă să vă fure informațiile personale, precum datele bancare sau parolele, prin site-uri false ce imită site-uri legitime. De multe ori, în mediul online apar diferiți indivizi care pretind a oferi bani și alte bunuri valoroase practic în mod gratuit. Aceștia cer datele bancare și alte detalii personale, care, mai apoi, sunt utilizate pentru a vă lăsa fără bani. Astfel, vă prezentăm un videoclip în care veți afla cum pot înșela escrocii online.

„Antifishing sau Vaccin împotriva escrocilor” – astfel se numește noul proiect al ONG-ului „Clubul Femeilor „Golubca”, care este implementat cu sprijinul financiar al USAID și al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

Scopul proiectului este de a reduce nivelul de vulnerabilitate la phishing a populației adulte și vârstnice din Moldova, care utilizează Internetul. Pentru a atinge acest obiectiv, în cadrul proiectului au fost create 5 videoclipuri educative care au fost plasate pe Internet. De asemenea, ONG-ul „Clubul Femeilor „Golubca” va organiza o serie de întâlniri offline în cadrul clubului de discuții „Antifishing”, unde utilizatorii de Internet vârstnici vor putea discuta despre vulnerabilitățile lor în fața escrocilor și despre modalitățile de prevenire a fraudelor.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼