Susțineți BAStv

(VIDEO) Curier cu droguri de circa 500.000 lei, în preajma unei grădinițe din Cimișlia. Învinuitul a fost trimis în judecată

(VIDEO) Curier cu droguri de circa 500.000 lei, în preajma unei grădinițe din Cimișlia. Învinuitul a fost trimis în judecată
FOTO:Procuratura.md

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, responsabil de transportarea drogurilor de circa 500.000 lei și reținut în preajma unei grădinițe din Cimișlia, riscă până la 15 ani de închisoare. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), tânărul a fost trimis în judecată.

PCCOCS a declarat că dosarul în privința acestui învinuit, membru al grupului criminal organizat, a fost finalizat într-un termen accelerat – 18 zile, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS),  cu suportul Inspectoratului de Poliție Cimișlia, iar urmărirea penală continuă în privința celorlalți membri ai grupului criminal organizat, pentru identificarea și tragerea lor la răspundere penală.

Totodată, tânărul originar din Dondușeni, riscă o pedepeasă cu închisoarea de la 7 la 15 ani. Anterior, acesta a fost investigat pentru mai multe furturi, iar pe rolul instanțelor de judecată în privința acestuia acum sunt alte trei dosare pentru trafic de droguri, pentru fapte comise din 2020, investigate de o altă procuratură.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Sud,” actualmente tânărul este în arest preventiv pentru 30 de zile, în penitenciarul din Cahul. Reținerea acestuia a avut loc după ce acesta sosise în Cimișlia cu taxiul din Chișinău, după care la doar câteva zeci de metri de la o grădiniță din Cimișlia a plasat într-un ascunziș, șase pliculețe cu droguri de tip PVP (cristale albe, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului). Drogurile erau destinate clienților care le comandaseră pe platforma Telegram.

La ceva timp, după ce curierul învinuit a plasat drogurile, a observat mașina poliției și a dat bir cu fugiții. În timp ce era urmărit, acesta a aruncat rucsacul aproape 0,5 kg de droguri în apropierea casangeriei grădiniței, după care a fost reținut și investigat. În timp ce dosarul trimis în judecată de procurorii PCCOCS este examinat de Judecătoria Cahul, tânărul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼