Electorala 2023

(VIDEO) În Basarabeasca a avut loc un turneu dedicat unui jucător legendar al fotbalului. Cum a evoluat competiția

(VIDEO) În Basarabeasca a avut loc un turneu dedicat unui jucător legendar al fotbalului. Cum a evoluat competiția
Foto: BAStv

Stadionul  Liceului Teoretic ,,A. Pușkin” din or. Basarabeasca a fost gazda unui turneu de fotbal ,,Cupa Lev Iașin”. Acesta se organizează anual în memoria jucătorului legendar Lev Iașin, singurul portar pe atunci, care a primit Balonul de Aur. La turneu au participat șase echipe din raioanele Basarabeasca și Cimișlia. Cum au jucat concurenții și cine a obținut trofeul ,, Cupa Lev Iașin”, urmăriți în materialul realizat de Cartierul Tineretului.

Liceul Teoretic ,,A. Pușkin” din or. Basarabeasca a organizat pe stadionul instituției un turneu în memoria lui Lev Iașin, cel mai bun portar al secolului XX. La competiție au participat șase echipe, cinci din raionul Basarabeasca și o echipă din or. Cimișlia.

Potrivit jucătorilor, astfel de turnee promovează în rândurile tinerilor valorile civico – patriotice educative – sportive.

După o serie de jocuri, fotbaliștii și-au împărtășit impresiile despre adversarii lor și le-au evaluat abilitățile.

Singura fată din echipa FC Sadacia, Iulia Garaba, a sperat și ea la câștigul turneului.

Așteptările jucătorilor din Sadaclia au fost justificate, ei au câștigat acest turneu.

Pe locul doi s-a clasat echipa din liceul ,,N. Gogol” și locul trei l-a obținut echipa din or. Cimișlia. Potrivit organizatorului turneului, Serghei Mihailov, fotbaliștii au dat dovadă de un nivel de pregătire performant, fiecare echipă urmărea scopul de a depune  efort și a lupta pentru a deveni campioană absolută a turneului.

După meciul final a avut loc o ceremonie de premiere a echipelor și a celui mai bun portar al turneului. Cupele și certificatele au fost înmânate campionilor și premianților.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼