Susțineți BAStv

(VIDEO) Liceul ,,M. Basarab” a fost eficientizat energetic cu suportul UE. Cum a avut loc inaugurarea

(VIDEO) Liceul ,,M. Basarab” a fost eficientizat energetic cu suportul UE. Cum a avut loc inaugurarea
Foto: BAStv

Liceul Teoretic „M. Basarab” din or. Basarabeasca a beneficiat de măsuri de eficiență energetică, realizate cu suportul financiar al Uniunii Europene. Prin urmare, elevii liceului vor avea un mediu mai confortabil de studii, iar profesorii și personalul auxiliar – de condiții mai bune de muncă. Activitățile au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană (UE) „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice”.

 Panouri fotovoltaice, bucătărie dotată cu tehnică eficientă energetic și clase luminoase. La Liceul Teoretic ,,M. Basarab” din Basarabeasca, au fost finalizate lucrările de renovare și eficiență energetică. Potrivit directoarei liceului, Elena Gurin, aspectul școlii s-a schimbat radical, iar noile condiții îi vor ajuta pe elevi să învețe mai bine.

Și elevii instituției sunt foarte mulțumiți de condițiile și aspectul liceului.

Potrivit ambasadorului UE în Republica Moldova, JĀNIS MAŽEIKS și Steffen Lohmann, prin intermediul acestui proiect, s-a reușit micșorarea consumului resurselor energetice. De asemenea, elevii vor avea un stimul pentru a studia.

După părerea directorului ADR Sud, Nicolae Hristov, ca în orice proiect au existat și dificultăți în realizarea acestuia.

Cu ocazia acestui eveniment, în incinta liceului s-a organizat o activitate festivă. Cu un mesaj de felicitare a venit Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu și președintele raionului Piotr Pușkari.

Administrația liceului a decernat cu diplome toți partenerii, care au participat în procesul de realizare a acestui proiect important.

Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice”. Măsura investițională este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud și GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Consiliul raional Basarabeasca. Valoarea totală a lucrărilor de eficientizare energetică a liceului din orașul Basarabeasca constituie aproximativ 24,8 mil.lei. Numărul total de beneficiari este de peste 290 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai liceului.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼