Susțineți BAStv

(VIDEO) Slujbă divină de ziua hramului în satul Bașcalia

(VIDEO) Slujbă divină de ziua hramului în satul Bașcalia
Foto: BAStv

Creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit pe 21 noiembrie Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducători ai oștilor cerești, care triumfa asupra forțelor răului. De dimineață, zeci de enoriași din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca, au mers la biserică pentru a înălța rugăciuni de sănătate. După slujbă, oamenii au întins o masă de sărbătoare, fiindcă în această zi localnicii au sărbătorit hramul satului.

Creştinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit pe 21 noiembrie Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. În această zi, pentru locuitorii satului Bașcalia, raionul Basarabeasca, a fost o sărbătoare dublă. Aceștia au celebrat hramul satului. Tradițional, s-a oficiat slujba divină la biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

În această zi, locuitorii satului Bașcalia au venit la biserică ca să se roage pentru cei apropiați.

Localnicii își aduc aminte cu nostalgie de tradițiile și amintirile din copilărie asociate cu hramul satului, preluate de la bunei și părinți.

O altă tradiție, în satul Bașcalia, de hram, este că, după slujba bisericească, toți sătenii merg la masa de sărbătoare. Bucatele sunt pregătite de gospodinele satului și savurate de toți localnicii și oaspeții prezenți la sărbătoare.

Cu ocazia Hramului Bisericii și a localității, primarul satului Ilie Cernăuțan, adresează din suflet cele mai alese urări de bine, fericire și noroc pentru locuitorii satului Bașcalia.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼