(Video)De la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din Moldova și-au pierdut viața 13 persoane

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Vă informează că simultan cu ridicarea temperaturii aerului în perioada zilei, în bazinele acvatice din Republica Moldova a crescut numărul cazurilor de înec.

INECURI PLIANT FINAL

          Luînd în consideraţie numărul acestor cazuri pe țară (de la începutul anului pînă în prezent 16 persoane înecate, inclusiv 1 copil),  cît şi în scopul prevenirii cazuurilor de înec în perioada estivală, Serviciul Prevenţie al Secţiei Situaţii Excepţionale Basarabeasca atenţionează şi solicită întreprinderea următoarelor măsuri de prevenire a cazurilor de înec:

  De ridicat nivelul de responsabilitate a conducătorilor de diferite niveluri pentru excluderea cazurilor de pericol de înec sau accidentare pe apă;

Se atenţionează părinţii – nu lăsaţi fără supraveghere minorii, deoarece nepăsarea poate avea sfîrşit fatal.

Deţinătorii de bazine acvatice, indiferent de forma de proprietate, ţineţi sub control permanent situaţia la bazinele acvatice din gestiune! 

Pentru a nu pune viaţa în pericol a concetăţenilor – obligatoriu este necesar de a instala pe litoralul bazinelor acvatice spoturi informaţionale cu indicarea zonelor admise pentru scăldat, indicatoarelor cu direcţiile periculoase de scăldat, panouri cu regulile de acordare a primului ajutor medical în caz de accident pe apă s-au înec. 

Stimaţi locuitori ai raionului şi oaspeţi sosiţi la noi – înainte de a pleca la odihnă pe malul unui bazin acvatic:

  • nu consumaţi băuturi alcoolice 
  • aveţi grijă permanent de copii, nu-i lăsaţi să intre în apă fără a fi supravegheaţi de maturi
  • nu folosiţi ca mijloace plutitoare saltele pneumatice, anvelope de cauciuc şi alte obiecte 
  • categoric se interzice scăldatul în bazinele acvatice neautorizate şi neamenajate în acest sens, prin instalarea panourilor informative şi de avertizare, limitarea accesului persoanelor.
  •  Pe timp de noapte scăldatul este interzis.

ATENŢIE SCĂLDATUL ÎN STARE DE EBRIETATE POATE DEVENI FATAL!

CETĂŢENI, NU UITAŢI PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV VĂ SALVAŢI VIAŢA!

Serviciul Prevenţie a Secţiei situaţii excepţionale Basarabeasca vă urează odihnă plăcută şi fără primejdii. În cazul sesizării unei situaţii de urgenţă, apelaţi serviciul de urgenţă la numărul de apel 112.

Ar putea să vă placă și