Susțineți BAStv

Retrospectiva săptămânii de la BAStv: dezbateri, construcția liniei electrice aeriene, protecția copiilor în școli și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va distruge avioanele F-16 care vor lupta în Ucraina

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat miercuri seara preşedintele rus Vladimir Putin, transmit Reuters și Agerpres. Mai mult pe site.

(FOTO) A început construcția liniei electrice aeriene care va aduce curent din România. Cât costă proiectul

Astăzi, au fost inaugurate lucrările de construcție a Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești – Chișinău, care unește sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României. Informații în plus.

Importul de grâu, porumb și semințe de floarea-soarelui, sub licențiere pentru încă trei luni

Perioada de licențiere a importurilor de cereale este extinsă pentru încă trei luni. O decizie în acest sens, a fost luată, astăzi, de Comisia Situații Excepționale (CSE). Detalii aici.

Protecția Copiilor în Școli: societatea civilă cere ca în Codul Educației să nu fie introduse sancțiuni pentru elevi

La inițiativa Centrului Național de Prevenție a Abuzului față de Copii (CNPAC), mai multe organizații ale societății civile (OSC), au lansat astăzi, 27 martie, un apel public prin care solicită Ministerului Educației și Cercetării retragerea propunerilor de modificare a Codului Educației privind introducerea sistemului de recompense și sancțiuni pentru elevi. Mai mult.

Oportunitate pentru școlile din întreaga țară: Acestea pot fi dotate cu echipamente și mobilier

Școlile primare, gimnaziale și liceele din întreaga țară sunt invitate să participe la un concurs pentru dotarea cu echipamente și/sau mobilier. În urma acestui concurs, vor fi selectate 200 de școli. Pentru a participa, reprezentanții instituțiilor trebuie să completeze online un formular. Mai detaliat aici.

O nouă speranță pentru siguranța comunității: s. Sadaclia va primi ca donație o mașină de pompieri 

Locuitorii satului Sadaclia vor fi mai protejați în caz de incendii. Acest lucru este datorat  unei donații din partea Organizației austriace „Structure Projects Network. We help”. Această donație constă într-o autospecială de pompieri care va servi exclusiv comunității locale prin intermediul Postului Voluntar de Pompieri din Sadaclia. Informații în plus.

Dezbatere asupra Inteligenței Artificiale în învățământ: Argumente și contradicții ale elevilor

Pe 27 martie, elevii Liceului Teoretic „Constantin Stere” din s. Abaclia și Liceul Teoretic „Matei Basarab” din or. Basarabeasca s-au întrunit în cadrul unei dezbateri privind rolul inteligenței artificiale în sistemul educațional. Mai mult.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea conținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼